Krista Kuipers is dit jaar voor het eerst jurylid van de verkiezing Overheidsmanager van het jaar. In deze voorstelronde vertelt zij ons meer over haar rol als jurylid.

 

Waarom vind jij de verkiezing ‘Overheidsmanager van het jaar’ belangrijk?

Omdat een goede manager bij de overheid het verschil kan maken voor zowel de eigen medewerkers als voor de mensen in Nederland waarvoor we het doen. Het thema “Met Passie en Plezier voor de Publieke Zaak” spreekt me erg aan. Ik hoop dat we met deze verkiezing ook een beetje kunnen bijdragen aan het vergroten van het vertrouwen in de overheid door de overheid een gezicht te geven.

Waar ga jij als jurylid op letten bij het kiezen van de overheidsmanager van het jaar?

Ik ga erop letten hoe de managers hun mensen stimuleren om het beste uit zichzelf te halen om zo een bijdrage te leveren aan de maatschappelijke opgaven (en het versterken van het vertrouwen in de overheid). En of zij daarbij inzetten op vernieuwing en samenwerking en ervoor zorgen dat er ruimte is om verschillende perspectieven in te brengen. En tot slot of ze zelf het goede voorbeeld geven.

Hoe werk jij binnen jouw eigen organisatie met passie en plezier voor de publieke zaak?

Ik werk nu 3 jaar als plaatsvervangend secretaris-generaal bij het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid en dat doe ik met veel plezier! Ik ben toegankelijk, inhoudelijk gedreven, samenwerkingsgericht en heb oog voor de mens. Vanuit interesse in wat mensen drijft, maar ook omdat mensen de belangrijkste kracht van een organisatie vormen.

 

Ken jij een overheidsmanager die meer aandacht verdient? Nomineer dan nu!