Winnaar Overheidsmanager van het Jaar 2020

Esther Lieben

Als directeur van de Veiligheidsregio Haaglanden geeft Esther Lieben haar medewerkers de ruimte om maatwerk te leveren en te experimenteren, maar zorgt ze dat het beoogde doel niet vergeten wordt. In de successen die daarbij behaald worden, zet ze haar medewerkers centraal.

Medewerkers voelen zich door haar gesteund en waarderen haar toegankelijkheid en empathisch vermogen. De jury bewondert hoe Esther zich hard maakt voor diversiteit binnen haar organisatie, vanuit de visie dat een organisatie die de samenleving dient daarvan een afspiegeling moet zijn. Zo dient het werk van de Veiligheidsregio als inspiratie voor andere organisaties.

Esther is een authentieke overheidsmanager die weet waar ze voor staat. Met hart voor het veiligheidsdomein, de uitvoering en bijbehorend vakmanschap, weet zij de juiste partijen, met name in crisistijden, goed met elkaar te verbinden. 

Finalist Overheidsmanager van het Jaar 2020

Jacqueline de Jager

Jacqueline de Jager heeft aan de jury laten zien dat zij in haar positie als programmadirecteur Maatschappelijke Diensttijd een bevlogen manager is die maatwerk kan leveren op strategisch niveau. Met haar energie en doortastendheid beweegt ze zich langs de systemen en speelt daarbij in op de behoeften en krachten van jongeren.

Jacqueline initieert vele nieuwe samenwerkingen en toont daarbij lef door ook nieuwe partijen bij elkaar te zetten en kansen te geven. De verschillende belangen houdt zij in het oog om het hogere doel te bereiken. Naar haar medewerkers toe geeft Jacqueline ruimte voor eigen inbreng.

Daarbij besteedt ze veel aandacht aan de persoonlijke ontwikkelingsmogelijkheden en talenten binnen haar team. De jury bewondert haar visie om de overheid te vernieuwen door beleid vanuit de samenleving te maken. Daarmee zien ze haar als een inspirator voor het publieke domein. 

Finalist Overheidsmanager van het Jaar 2020

Sandra Koster

Sandra Koster laat als sectorhoofd Economie & Cultuur bij de gemeente Eindhoven al jaren zien hoe ze als overheidsmanager binnen én buiten de lijnen kan kleuren met behulp van haar pragmatisme, lef en doorzettingsvermogen.

Sandra is een atypische ambtenaar met een goed gevoel voor de bestuurlijke verhoudingen en staat als bescheiden manager met beide benen op de grond. De jury was onder de indruk van de grote mate van waardering vanuit haar collega’s en partners uit de stad.

Met haar open houding neemt ze barrières weg en in ze in staat om verbindingen te creëren tussen verschillende partijen met elk hun eigen en soms botsende belangen. Met haar verbindende kwaliteiten en unieke interventies zet zij zich in om het verschil te maken voor de inwoners van de gemeente Eindhoven.

Kijk hier de livestream van de Overheidsawards 2020 terug!

Op donderdag 5 november 2020 vond de uitreiking van de Overheidsawards plaats. Heb je het gemist of wil je het terug kijken? Via dit linkje kan je de uitreiking en interessante bijdragen van staatssecretaris Raymond Knops, algemeen directeur van de NOS Gerard Timmer en hoogleraar Jet Bussemaker alsnog zien!