Winnaar Overheidsmanager van het Jaar 2018

Emine Özyenici

Als directeur Informatievoorziening en Inkoop (I&I) draagt Emine Özyenici bij aan een digitaal toekomstbestendig Nederland. In deze tijd van constant verdergaande digitalisering wordt het steeds belangrijker om als overheid goed te kunnen opereren in de informatiemaatschappij. Dit vergt aanpassingsvermogen, de rol van Emine en haar team hierin is van groot belang. Als vakvrouw met tomeloze energie inspireert Emine haar medewerkers en omgeving om tot innovatieve oplossingen te komen. Ze is een betrokken leidinggevende die haar medewerkers in hun kracht zet en hen ondersteunt om zich beter te kunnen ontwikkelen. Als een ‘Leider in Verbinding’ heeft ze haar van oorsprong intern gerichte directie zichtbaar gemaakt door naar buiten te treden en actief de verbinding op te zoeken waar dat niet vanzelfsprekend is. De jury is ook onder de indruk hoe Emine met een bescheiden en authentieke leiderschapsstijl erin slaagt om anderen in beweging te krijgen. Zij is daarmee een rolmodel voor huidige en toekomstige leidinggevenden.

Finalist Overheidsmanager van het Jaar 2018

Desirée Curfs

Als directeur van het participatiebedrijf Stroomopwaarts van Maassluis, Schiedam en Vlaardingen legt Desirée Curfs dwarsverbanden tussen deze gemeenten, maatschappelijke organisaties, ondernemers en inwoners. Met haar tomeloze energie en gedrevenheid neemt ze medewerkers en betrokken ondernemers mee in haar visie om het verschil te maken voor een ander. Als ‘Leider in Verbinding’ wint ze belanghebbende partners voor zich om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt te helpen. Ze speelt een belangrijke rol in het uitstralen van trots in de organisatie. Als een bevlogen overheidsmanager is zij met haar organisatie het boegbeeld van het werkveld van het sociale domein. De jury vindt het bewonderenswaardig hoe Desirée lokaal in drie verschillende politieke omgevingen opereert en ook landelijk actief is. Ze is een visionair die verder kijkt dan haar organisatie en haar rol weet te pakken in landelijke discussies. 

Finalist Overheidsmanager van het Jaar 2018

Rob Keet

Rob Keet is als teamleider Grootschalige Opsporing bij de Nationale Politie een authentieke leidinggevende van de buitencategorie. Met zijn warme manier van leidinggeven weet hij zijn team van de eenheid Noord-Holland te motiveren om het beste resultaat te behalen. Door vertrouwen en ruimte te geven aan zijn mensen, creëert Rob teams die boven zichzelf uitstijgen. Hij toonde zich als een ware ‘Leider in Verbinding’ door in zijn werk consequent gemeenschappen van culturele minderheden te betrekken. In zijn visie om binnen de opsporing de verbinding naar buiten te zoeken, inspireert hij niet alleen zijn collega’s, maar is hij ook een rolmodel voor de politie. Mede door zijn visie en zijn volhardendheid was hij niet alleen van betekenis voor de zaak van Milica van Doorn, maar ook voor vele andere cold cases. De jury is onder de indruk hoe hij weet te balanceren tussen de media, de bevolking en de wetenschap en hen allemaal op juiste wijze bij de opsporing heeft betrokken.