Procedure

Procedure

In het bovenstaande filmpje wordt het nominatieproces van de Verkiezing Overheidsmanager van het Jaar uitgelegd. Maar je kunt ook hier de benodigde informatie teruglezen.

 

Het thema: ‘Met veerkracht en vertrouwen’

Het zijn roerige tijden waarin het vertrouwen in de overheid en haar medewerkers op de proef wordt gesteld. Grote maatschappelijke uitdagingen leggen problemen bloot in het huidige systeem en zorgen voor kritiek en cynisme. Het vraagt van medewerkers een enorme inspanning en flexibiliteit om te reageren op de roep vanuit de samenleving en zo het vertrouwen te herstellen.

De Overheidsmanager van het Jaar 2021 is daarom iemand die niet alleen vertrouwen en veerkracht toont, maar dat ook in anderen aanwakkert. Daarbij gebruikt de manager reflectief vermogen om aan effectieve verbinding tussen politiek, maatschappij, organisatie en medewerker te bouwen. Hij/zij is iemand die de organisatie gidst naar samenwerking en herstel ook en juist wanneer de omstandigheden dat moeilijk maken. Een inspirator van veerkrachtig vertrouwen!

 

Inzendingsvereisten

Er zijn drie inzendingsvereisten waaraan moet worden voldaan als je een overheidsmanager wil nomineren:

  1. Een vragenlijst;
  2. Een betoog van 1 A4 waarin je uitlegt waarom jouw overheidsmanager dé manager van het jaar 2021 moet worden.
  3. Het CV van de kandidaat (let op: dit moet de kandidaat zelf aanleveren).
  • Tip: in het betoog moet duidelijk worden waarom de kandidaat een voorbeeld is voor anderen en waarom de kandidaat binnen het thema van dit jaar past.
  • Tip: betrek meerdere collega’s bij het maken van de inzending. Gebruik waar mogelijk testimonials.   

Het is van belang om aan alle drie de inzendingsvereisten te voldoen. Indien dit niet het geval is, zal deze nominatie niet worden meegenomen in het selectieproces. De deadline om te nomineren is woensdag 16 juni 2021. De deadline voor aanleveren vragenlijst en betoog is donderdag 1 juliDe kandidaat is zelf verantwoordelijk voor het aanleveren van een CV, want we hebben zijn/haar CV nodig bij het selecteren van de shortlist begin juli. 

 

Wie mogen er meedoen?

Alle managers werkzaam bij publieke organisaties met een publieke functie gefinancierd door publiek geld waar de complexiteit van de opgave ervoor heeft gezorgd dat de manager zijn of haar excellente kwaliteiten heeft kunnen tonen.

Let op! De kandidaat wordt beoordeeld op de behaalde resultaten binnen zijn of haar huidige functie. De kandidaat hoeft niet een minimaal of maximaal aantal jaren werkzaam te zijn binnen de huidige functie. De jury moet kunnen zien dat de kandidaat resultaten heeft geboekt binnen de huidige functie. 

 

Beoordeling

De kandidaat wordt beoordeeld op de volgende punten:

  • Thema;
  • Inzending (criteria);
  • Gesprek met jury;
  • Jurybezoek.

De winnaar van de Verkiezing Overheidsmanager van het Jaar 2021 zal bekend worden gemaakt tijdens de uitreiking van de Overheidsawards op 18 november 2021.