Procedure

Procedure

In het bovenstaande filmpje wordt het nominatieproces van de Verkiezing Overheidsmanager van het Jaar uitgelegd.

 

Het thema: ‘Met Passie en Plezier voor de Publieke Zaak’

Bij de overheid wordt dag en nacht hard gewerkt aan de maatschappelijke opgaven. Van beleid tot aan uitvoering en van Rijk tot gemeente. Werk dat betekenisvol, leuk en uitdagend is! 

De overheidsmanager van het jaar 2023 laat zijn of haar organisatie met passie en plezier werken aan de uitdagingen waar de overheid voor gesteld staat. Want juist die houding is nodig om complexe opgaven het hoofd te bieden en het vertrouwen in de overheid te vergroten. De Overheidsmanager van het Jaar toont hart voor de publieke zaak en straalt trots en vertrouwen uit dat medewerkers inspireert. Hij of zij weet hiermee de medewerkers te binden en te boeien en geeft hen het vertrouwen om samen de klus te klaren! 

 

 

Inzendingsvereisten

Er zijn drie inzendingsvereisten waaraan moet worden voldaan als je een overheidsmanager wil nomineren:

  1. Een vragenlijst
  2. Een betoog van 1 A4 waarin je uitlegt waarom jouw overheidsmanager dé manager van het jaar 2023 moet worden.
  3. Het CV van de kandidaat (let op: dit moet de kandidaat zelf aanleveren).
  • Tip: in het betoog moet duidelijk worden waarom de kandidaat een voorbeeld is voor anderen en waarom de kandidaat binnen het thema van dit jaar past.
  • Tip: betrek meerdere collega’s bij het maken van de inzending. Gebruik waar mogelijk testimonials.   

Het is van belang om aan alle drie de inzendingsvereisten te voldoen. Indien dit niet het geval is, zal deze nominatie niet worden meegenomen in het selectieproces. De deadline voor de nominatie en het aanleveren van de vragenlijst en betoog is 27 JUNI 2023. De kandidaat is zelf verantwoordelijk voor het aanleveren van een CV, want we hebben zijn/haar CV nodig bij het selecteren van de shortlist begin juli.

 

Wie mogen er meedoen?

Alle managers werkzaam bij publieke organisaties met een publieke functie gefinancierd door publiek geld kunnen worden genomineerd.

Let op! De kandidaat wordt beoordeeld op de behaalde resultaten binnen zijn of haar huidige functie. De kandidaat is het liefst circa twee jaar werkzaam binnen de huidige functie.

Beoordeling

De kandidaat wordt beoordeeld op de volgende punten:

  • Is de inzending compleet? Is aan de inzendingsvereisten voldaan?
  • Hoe goed past de manager binnen het thema van dit jaar?
  • Voldoet de manager aan de criteria?

De winnaar van de Verkiezing Overheidsmanager van het Jaar 2023 zal bekend worden gemaakt tijdens de uitreiking van de Overheidsawards op 28 november 2023.