In 2021 werd Cor Burgmeijer verkozen tot Overheidsmanager van het jaar. Maar dit jaar mogen wij hem verwelkomen als kersvers jurylid bij de verkiezing. De directeur integrale klantreizen bij het UWV vertelt ons in deze voorstelronde meer over zijn rol als jurylid.

 

Waarom vind jij de verkiezing ‘Overheidsmanager van het jaar’ belangrijk?

Ik vind de verkiezing belangrijk omdat we daarmee aandacht vragen voor de publieke zaak en al het goede werk dat dagdagelijks uitgevoerd wordt door mensen die zich met veel liefde inzetten binnen de overheid. Iedere dag opnieuw werken zij voor een betere samenleving. Ik vind het belangrijk dat dat wordt gezien door de rest van Nederland. Niet alleen als erkenning voor de mensen die werken bij de overheid, maar ook om de samenleving te laten zien dat er echt met hart en ziel vanuit de overheid voor hen wordt gewerkt.

Waar ga jij als jurylid op letten bij het kiezen van de overheidsmanager van het jaar?

Ik vind het belangrijk dat de overheidsmanager zijn of haar medewerkers en collega’s binnen de organisatie faciliteert en motiveert om met passie en plezier hun werk uit te voeren. En hen daarmee in staat stelt te werken aan de belangrijke uitdagingen waar de overheid voor staat opgesteld. Tijdens de verkiezingen wil ik vooral zien, horen en voelen dat de kandidaten hun energie en passie weten over te brengen op hun omgeving, op welke wijze zij hun medewerkers inspireren, wat het effect daarvan is en tot welke resultaten dat leidt. Zoals ik het zie, ondersteunt de overheidsmanager van het jaar zijn/haar de medewerkers op dusdanige wijze, dat zij met trots en vertrouwen aan de slag kunnen om niet alleen de gestelde doelen en ambities te bereiken, maar om hen ook te binden en te boeien voor het werken aan de publieke zaak.

Hoe werk jij binnen jouw eigen organisatie met passie en plezier voor de publieke zaak?

De overheid doet ertoe; mensen willen kunnen vertrouwen op een overheid die er juist is op die momenten waarop zij kwetsbaar zijn. Dan, op die momenten, kunnen wij – kan ik – ertoe doen. Dat ik iedere dag weer kan bijdragen aan een maatschappij die er is voor mensen zoals jij en ik geeft mij heel veel energie. Want juist die houding is nodig om complexe opgaven het hoofd te bieden en het vertrouwen in de overheid te vergroten.

 

Ken jij een overheidsmanager die meer aandacht verdient? Nomineer dan nu!