Den Haag, 23 augustus 2022 – Op dit moment strijden er nog 21 kandidaten om de titel ‘Beste Overheidsorganisatie van het Jaar 2022’. De jury gaat samen met de partners hard aan de slag om in de eerste week van september bekend te kunnen maken welke tien organisaties meedingen naar één van de drie finaleplekken.

Over de Verkiezing

Met de Verkiezing Beste Overheidsorganisatie van het Jaar heeft de Vereniging voor OverheidsManagement (VOM) als doel om goede initiatieven binnen het openbaar bestuur voor het voetlicht te brengen en professionele trots te stimuleren. Ook draagt de prijs bij aan transparantie en kennisdeling binnen het openbaar bestuur, door goede initiatieven breed te delen. Uiteindelijk wordt op dinsdag 22 november tijdens de uitreiking één van de finalisten gekroond tot ‘Beste Overheidsorganisatie van het Jaar 2022’. 

 

Over de jury

Behalve voorzitter Jan van Zanen (Burgemeester Den Haag) bestaat de jury uit: Marc Allessie (Directeur Ambtenaar en Organisatie Ministerie BZK); Jan Herman de Baas (Gemeentesecretaris Arnhem); Renée Bergkamp (Provinciesecretaris Noord-Holland); Michelle Kames (Jong Ambtenaar van het Jaar 2022); Mirko Noordegraaf (Hoogleraar Universiteit Utrecht); Astrid Schulting (Gemeentesecretaris Westerkwartier); Piet Sennema (Secretaris Directeur Waterschap Aa en Maas) en Marieke van Wallenburg (Directeur-generaal Overheidsorganisatie Ministerie BZK).

 

Partners

De Verkiezing Beste Overheidsorganisatie van het Jaar is een initiatief van de VOM. De uitreiking van de Overheidsawards wordt mede mogelijk gemaakt door: Binnenlands Bestuur, FUTUR, Interprovinciaal Overleg (IPO), Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK), Stichting Koninklijk Nederlands Normalisatie Instituut (NEN), Netwerk van Publieke Dienstverleners (NPD), Ordina, Publiek Denken en Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG).

 

Voor meer informatie over de Verkiezing Beste Overheidsorganisatie van het Jaar 2022 ga je naar www.overheidsawards.nl of volg ons op Twitter en LinkedIn.