Geslaagde overheidsinnovaties hebben vaak een grondslag in het bedrijfsleven. Daarom neemt dit jaar Barbara Jongerden plaats in onze jury en legt zij hier uit wat innovatie kan betekenen voor de burger.

Ik ben Barbara Jongerden, Executive Director External & Legal Affairs bij VodafoneZiggo. Innoveren betekent voor mij een goede mix tussen klantfocus, dynamiek en creativiteit. Innovatie is een onmisbaar onderdeel van VodafoneZiggo. We kijken voortdurend naar de wensen van klanten, en spelen daarop in. Een goede innovatie sluit immers naadloos aan op de wens van de doelgroep. Ik ben dol op deze wisselwerking. Het houdt ons scherp, nuchter en toekomstgericht.

In mijn dagelijkse werk geniet ik van de dynamiek die innovatie met zich meebrengt. Geen dag is hetzelfde. Telkens weer voel ik de uitdaging om nieuwe dingen te leren en te ontdekken. Dat geeft me veel plezier en energie. Bovendien dwingt dat tempo ons om snel te schakelen en creatieve combinaties te maken. Het doel van VodafoneZiggo luidt: plezier en vooruitgang met elke verbinding. We leggen waardevolle verbindingen tussen mensen. Wij zijn de aanjager van de Nederlandse digitalisering en bouwen het netwerk van de toekomst: GigaNet. Daarin bundelen we de krachten van onze vaste en mobiele netwerken. We gebruiken onze technologie om de samenleving sterker te maken.

Dat is wat innovatie doet: mensen en samenlevingen versterken. Wensen vervullen. Problemen oplossen. Dingen mogelijk maken die voorheen onmogelijk waren. Onze klanten willen sneller en stabieler internet op hun mobieltje. Daarom rolden wij als eerste telecombedrijf 5G uit in Nederland. Ook via de vaste internetverbinding, bij mensen thuis, bieden we in een groot deel van Nederland inmiddels verbindingen aan met snelheden tot 1 Gigabit per seconde. Zo blijven we innoveren om de wensen van de toekomst vóór te blijven.

Zo is het ook heel belangrijk dat de overheid sprongen maakt naar de toekomst. Burgers kijken uit naar nieuwe uitvindingen, initiatieven en samenwerkingen die het leven makkelijker, prettiger of duurzamer maken. Door de spotlight te zetten op de beste innovaties van de overheid, creëren we aandacht voor de nieuwe mogelijkheden voor de burgers. Zoals ik al zei: een goede innovatie sluit aan op een wens van de doelgroep. Een beter Nederland maken we met elkaar, voor elkaar. Innovatie is daarbij de drijvende kracht, maar de wens van de burger speelt daarbij de hoofdrol.

Kent u een overheidsinnovatie die meer aandacht verdient? Nomineer dan nu !