Op 19 en 20 november vond de OECD Public Sector Innovation Conference in Parijs plaats. Tijdens deze conferentie is het belang van innovatie in de publieke sector besproken als belangrijke voorwaarde om als overheid de maatschappelijke opgaven te kunnen verwezenlijken. De centrale vraag hierbij was: hoe kunnen overheden zo goed mogelijk invulling geven aan innovatie?

In samenwerking met de vertegenwoordigers van de OECD lidstaten heeft de Observatory for Public Sector Innovation (OPSI) een concept Declaration on Public Sector Innovation opgesteld. Het 2018 OPSI Conference Report is hier te lezen.  De verklaring is tijdens de OECD Public Sector Innovation Conference gepresenteerd voor openbare consultatie. Hij is opgesteld als stimulans voor overheden en publieke organisaties om meer gestructureerd, systematisch en continu te investeren in innovatie en op een wijze die geïntegreerd is in de dagelijkse praktijk van het werk.

De verklaring bevat een set van principes om lange termijn doelen te stellen en innovatie strategieën te ontwikkelen en die door overheden en publieke organisaties aanvaard kunnen worden om het belang van innovatie te bevestigen.

Doe mee!
De concept verklaring staat open voor openbare consultatie tot 22 februari 2019. Iedereen die het belang van innovatie in de publieke sector onderschrijft wordt uitgenodigd om feedback aan de OECD te geven over de verklaring, suggesties of commentaar aan te leveren en tekstvoorstellen te doen om de verklaring verder te optimaliseren. Voor meer informatie en toegang tot het online consultatie-platform wordt verwezen naar: https://oe.cd/innovationdeclaration

Stel je vraag
In de FAQ OECD OPSI (draft) Declaration vind je een aantal vragen. Staat jouw vraag niet tussen de FAQ?  Stel deze dan (in het Engels) aan het OPSI-team van de OECD via opsi@oecd.org