Ben jij trots op jouw manager en mag hij/zij hier de verdiende erkenning voor krijgen? De jury, onder leiding van Jetta Klijnsma, roept iedereen op om zijn of haar manager te nomineren voor de Verkiezing Overheidsmanager van het Jaar 2020. 

Regels zijn er binnen de overheid om de publieke zaak in goede banen te leiden en om ervoor te zorgen dat ambtenaren een houvast hebben waarop ze kunnen terugvallen. Maar bij het oplossen van publieke vraagstukken en crisissituaties passen regels niet altijd. 

De jury is daarom op zoek naar vooruitstrevende managers die passen binnen het thema ‘Tussen Systeem en Maatwerk‘. De Overheidsmanager van 2020 is iemand die maatwerk ruimte durft te geven en goed inspeelt op onverwachte (crisis)situaties. Hij/zij stimuleert het besef dat het effect van handelen van belang is, ook als dat betekent dat je af en toe buiten de lijntjes moet denken.

Jetta Klijnsma (commissaris van de Koning provincie Drenthe): “Als voorzitter van de jury vind ik het heel mooi om medewerkers van het openbaar bestuur een extra schouderklop te geven. Zo blijkt ieder jaar opnieuw dat er bijzonder capabele mensen bij de overheid werken. Graag roep ik iedereen op om managers die boven het maaiveld uitsteken bij ons aan te dragen.” 

Kortom, verdient jouw manager het om op 5 november 2020 op dit podium in de Ridderzaal te staan? Nomineren kan tot en met 1 juli 2020 via: www.overheidsawards.nl/nomineer

“Deze prijs geeft een boost in zelfvertrouwen, van zowel de collega’s als van de gehele organisatie. Het voelt als een gezamenlijke waardering voor de moeilijke klus waar we voor stonden” – Gerard Bakker (winnaar 2017)

 

“Het is een heerlijke prijs. En hij blijft zijn waarde ook houden, dat vind ik mooi” – Hilde van der Meer (winnaar 2012)

 

“Wat heeft deze prijs mij opgeleverd? Dat ik mij veel meer bewust werd van wat ik nu eigenlijk deed. Ik was stomverbaasd dat dat zo bijzonder werd gevonden. Ik deed wat ik deed.” – Hetty Linden (winnaar 2010)