De winnaar van de Verkiezing Overheidsmanager van het Jaar 2017, Gerard Bakker, is met ingang van 1 juli benoemd tot hoofddirecteur Dienst Justitiële Inrichtingen. Sinds december 2014 is Gerard Bakker bestuursvoorzitter van het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA). Als ketenpartner van de COA, werkte Bakker al nauw samen met de DJI. Gerard over zijn komst naar DJI: ‘Vereerd voel ik mij om te mogen werken voor DJI, een bijzondere organisatie binnen Justitie en Veiligheid. Met een uitdagende taak en – dat treft mij steeds weer -medewerkers die een grote betrokkenheid en een sterk verantwoordelijkheidsgevoel hebben.’

Tijdens de Verkiezing stond ook Elanor Boekholt-O’Sullivan op het podium. Als commandant van vliegbasis Eindhoven was zij de eerste vrouw die leiding gaf aan een operationele Nederlandse luchtmachtbasis. Nu is zij als tweede vrouw in Nederland bevorderd tot generaal en gaat zij vanaf juli leiding geven aan het Defensie Cyber Commando (DCC). Het DCC is nog niet zo lang operationeel, maar zal de komende jaren flink gaan groeien door de investeringen die Defensie zal gaan doen in haar cyber afdeling.

Als de organisatoren van de Overheidsawards, feliciteren wij onze Overheidsmanagers en wensen wij hen veel geluk, succes en plezier met hun nieuwe functie.