Vanaf 25 februari 2019 kunnen overheidsorganisaties in heel Europa zich aanmelden om mee te dingen naar de European Public Sector Award 2019. De European Public Sector Award (EPSA) is een prestigieuze prijs, die sinds 2007 elke twee jaar uitgereikt wordt voor de meest innovatieve en excellente prestaties van overheidsorganisaties in Europa. Aanmelding is mogelijk tot 18 april 2019!

De EPSA is een initiatief van het European Institute of Public Administration (EIPA) in Maastricht, in samenwerking met de Europese Commissie, Nederland, Oostenrijk, Denemarken, Noorwegen, Luxemburg, Italië en Hongarije. Daarnaast ondersteunen de stad Maastricht en de provincie Limburg EPSA 2019.

In 2017 meldden zich 150 organisaties uit 30 Europese landen aan om mee te dingen naar de EPSA 2017. De beste inzendingen zijn terug te vinden in de publicatie EPSA 2017.

Het overkoepelende thema voor de EPSA 2019 is “New solutions to complex challenges – a public sector citizen-centric, sustainable and fit for the future”.

Overheidsorganisaties kunnen meedingen naar prijzen in drie categorieën, te weten:

  • Categorie 1: inzendingen van organisaties op Europees en nationaal niveau
  • Categorie 2: inzendingen van organisaties op regionaal niveau
  • Categorie 3: inzendingen van organisaties op bovenlokaal of lokaal niveau

De officiële slotceremonie waar de beste inzendingen gepresenteerd worden en de prijswinnaars gehuldigd worden vindt plaats op 4 t/m 6 november 2019 in Maastricht.

Voor meer informatie over EPSA 2019 wordt verwezen naar de EPSA 2019 website. Daar is alle relevante informatie over de deelname-voorwaarden, de aanmelding, de beoordelingscriteria en -procedure en dergelijke beschikbaar.

Heeft uw overheidsorganisatie excellente of innovatieve prestaties geleverd, aarzel dan niet om deze in Europees verband te delen en in de spotlights te stellen en ding mee naar de European Public Sector Award 2019!