Overheidsmanager van het Jaar 2003

Roelof Kruize

R. Kruize. Algemeen directeur Dienst Waterbeheer en riolering, gemeente Amsterdam.

Na zijn studie ging Roelof Kruize in 1981 aan het werk als afvalwatertechnoloog bij de Dienst Openbare Werken Amsterdam, waar hij doorstroomde tot het hoofd van de afdeling Machinedienst. Hij vervolgde zijn carrière als adjunct directeur van de Dienst Riolering en Waterhuishouding Amsterdam.

Vanaf 1997 bekleedde hij de functies van directeur Afvalwaterbeheer en algemeen directeur van de Dienst Waterbeheer en Rioleringen. Sinds 2006 is hij algemeen directeur van Waternet. Als projectdirecteur is hij betrokken geweest bij de verschillende bodemsanering projecten. Van 2008-2012 is hij interim directeur geweest bij het Afvalenergiebedrijf in Amsterdam.

Volgens juryvoorzitter Hans Dijkstal ,,was de keuze dit jaar echt bijzonder lastig. Alle vier genomineerden zijn gewoon goed.” De jury koos uiteindelijk voor Kruize wegens zijn ,,tomeloze energie en omdat hij bijzonder goed met mensen op elk niveau kan omgaan. Hij beschikt over persoonlijke kwaliteiten die er voor zorgen dat DWR goede resultaten behaalt.”