Overheidsmanager van het Jaar 2019

Sylvo Thijsen

Ir. S. Thijsen. Directeur Staatsbosbeheer

Toen Sylvo Thijsen bij Staatsbosbeheer begon, stapte hij midden in het zware weer. Staatsbosbeheer stond aan de vooravond van een krimpopdracht en stond het bestaansrecht als publieke organisatie op losse schroeven. Sylvo wist in deze onzekere tijd een stip op de horizon te zetten voor zowel de medewerkers als de organisatie door middel van het ondernemingsplan ‘Ziel en Zakelijkheid’. Hij zorgde ervoor dat de organisatie zich ontwikkelde van een conservatieve organisatie tot een groen nutsbedrijf dat de verbinding met de buitenwereld zoekt.

Door het gesprek aan te gaan met betrokkenen, wist Sylvo een breder draagvlak te creëren voor de nieuwe koers van de organisatie. Ook nu, in het zware weer rondom de Oostvaardersplassen en het bosbeheer, laat Sylvo zien dat hij richting kan geven aan zijn personeel en hen ruggensteun biedt in een moeilijke tijd.

De jury is onder de indruk van hoe hij als bevlogen overheidsmanager de gehele organisatie weet mee te nemen: van boswachter tot vrijwilliger en werknemers met een afstand tot de arbeidsmarkt. Toen Sylvo begon was de organisatie op zoek naar een identiteit en die heeft hij – samen met zijn medewerkers – gegeven.