Overheidsmanager van het Jaar 2018

Emine Özyenici

drs. E.L. Özyenici MCM. Directeur Informatievoorziening en Inkoop

Als directeur Informatievoorziening en Inkoop (I&I) draagt Emine Özyenici bij aan een digitaal toekomstbestendig Nederland. In deze tijd van constant verdergaande digitalisering wordt het steeds belangrijker om als overheid goed te kunnen opereren in de informatiemaatschappij. Dit vergt aanpassingsvermogen, de rol van Emine en haar team hierin is van groot belang.

Als vakvrouw met tomeloze energie inspireert Emine haar medewerkers en omgeving om tot innovatieve oplossingen te komen. Ze is een betrokken leidinggevende die haar medewerkers in hun kracht zet en hen ondersteunt om zich beter te kunnen ontwikkelen. Als een ‘Leider in Verbinding’ heeft ze haar van oorsprong intern gerichte directie zichtbaar gemaakt door naar buiten te treden en actief de verbinding op te zoeken waar dat niet vanzelfsprekend is.

De jury is ook onder de indruk hoe Emine met een bescheiden en authentieke leiderschapsstijl erin slaagt om anderen in beweging te krijgen. Zij is daarmee een rolmodel voor huidige en toekomstige leidinggevenden.