Procedure

Procedure

In het bovenstaande filmpje wordt het nominatieproces van de Verkiezing Overheidsmanager van het Jaar uitgelegd. Maar je kunt ook hier de benodigde informatie teruglezen.

 

Het thema: ‘Kompas in Zwaar Weer’

Onze huidige samenleving wordt gekenmerkt door verschillende uitdagingen; ontevredenheid, een gevoel van onveiligheid en politieke verschuivingen. Ambtenaren – uit verschillende bestuurslagen – worden vaak verantwoordelijk gehouden voor wat er speelt. Zo worden ze geconfronteerd met lastige situaties en zijn zij degenen die in de wind staan wanneer onvrede wordt geuit of wanneer het spannend wordt.

Dé overheidsmanager van 2019 is daarom een kompas in zwaar weer. Iemand die medewerkers ondersteuning biedt bij het navigeren door de uitdagingen van deze tijd en hen richting geeft waar nodig of gevraagd. Als kompas biedt de manager ook houvast: de manager is iemand die achter zijn/haar mensen staat en hen steunt. Daarnaast heeft dé overheidsmanager een sterk moreel kompas. Hij/zij weet op het juiste moment de juiste, afgewogen keuzes te maken voor zowel de organisatie als haar mensen.

 

Inzendingsvereisten

Er zijn drie inzendingsvereisten waaraan moet worden voldaan als je een overheidsmanager wil nomineren:

  1. Een vragenlijst;
  2. Een betoog van 1 A4 waarin je uitlegt waarom jouw overheidsmanager dé manager van het jaar 2019 moet worden.
  3. Het CV van de kandidaat (let op: dit moet de kandidaat zelf aanleveren).
  • Tip: in het betoog moet duidelijk worden waarom de kandidaat een voorbeeld is voor anderen en waarom de kandidaat binnen het thema van dit jaar past.
  • Tip: betrek meerdere collega’s bij het maken van de inzending. Gebruik waar mogelijk testimonials.   

Het is van belang om aan alle drie de inzendingsvereisten te voldoen. Indien dit niet het geval is, zal deze nominatie niet worden meegenomen in het selectieproces. De deadline voor het aanleveren van het betoog en de vragenlijst is 4 juli. De kandidaat is zelf verantwoordelijk voor het aanleveren van een CV, maar we hebben zijn/haar CV nodig bij het selecteren van de shortlist begin juli.

 

Wie mogen er meedoen?

Alle managers werkzaam bij publieke organisaties met een publieke functie gefinancierd door publiek geld waar de complexiteit van de opgave ervoor heeft gezorgd dat de manager zijn of haar excellente kwaliteiten heeft kunnen tonen.

Let op! De kandidaat wordt beoordeeld op de behaalde resultaten binnen zijn of haar huidige functie. De kandidaat hoeft niet een minimaal of maximaal aantal jaren werkzaam te zijn binnen de huidige functie. De jury moet kunnen zien dat de kandidaat resultaten heeft geboekt binnen de huidige functie.

 

Beoordeling

De kandidaat wordt beoordeeld op de volgende punten:

  • Thema;
  • Inzending (criteria);
  • Gesprek met jury;
  • Jurybezoek.