Beste Overheidsorganisatie van het Jaar

De VOM zet samen met BZK, HPV, ICTU, IPO, KING, UVW, VB en VNG de zoektocht naar de Beste Overheidsorganisatie van Nederland integraal voort. Deze award moet een reeks verschillende verkiezingen samenbrengen tot dé geïntegreerde prijs voor de beste overheidsorganisatie van Nederland. Alle finalisten van 2015, 2016 en 2017 krijgen begeleiding bij de inzending naar de Europese Verkiezing voor Overheidsorganisaties: The European Public Sector Award (EPSA) in 2017.

De Verkiezing draagt bij aan transparantie en kennisdeling. Want we kunnen zo veel van elkaar leren! Waarom zouden we goede ideeën en initiatieven voor ons zelf houden? Daarnaast enthousiasmeert deelname aan de Verkiezing en ontstaat er een positieve sfeer binnen een organisatie als je trots bent op hetgeen wat jij gepresteerd hebt!

 

Wie mogen er mee doen?

Alle overheidsorganisaties kunnen zich kandidaat stellen voor deze verkiezing. Denk aan ministeries, provincies, waterschappen, gemeenten, zelfstandig bestuursorganen en agentschappen. Het is belangrijk dat jouw organisatie een publieke functie heeft en hoofdzakelijk door publiek geld word gefinancierd. Om overheidsorganisatie zo eerlijk mogelijk te jureren, worden teams en/of organisatieonderelen niet meegenomen in de nominatie. Een organisatie als geheel mag alleen meedingen. Een specifiek onderdeel van een organisatie mag wel uitgelicht worden in criterium nummer 1: ‘Onderscheidend vermogen’. Ben of ken je de beste overheidsorganisatie van het jaar?

Beoordeling

De organisaties worden beoordeeld op de volgende onderdelen:

1. De inzending;

– met een overtuigend verhaal;
– een uitwerking van de zeven criteria;
– en (evt.) relevante bijlages.

2. Pitch over jouw organisatie.

3. Het jurywerkbezoek.

Tijdspad

Lancering Verkiezing: nomineren mogelijk vanaf maandag 5 maart 2018
Nomineren organisaties tot en met vrijdag 15 juni 2018
Uitreiking Overheidsawards (inloop 17.30 uur) maandag 19 november 2018