De genomineerden 2018

Desirée Curfs

Desirée Curfs

Als directeur van het participatiebedrijf Stroomopwaarts van Maassluis, Schiedam en Vlaardingen legt Desirée dwarsverbanden tussen deze gemeenten, maatschappelijke organisaties, ondernemers en inwoners. Met haar tomeloze energie en gedrevenheid neemt ze medewerkers en betrokken ondernemers mee in haar visie om het verschil te maken voor een ander. Als ‘Leider in Verbinding’ wint ze belanghebbende partners voor zich om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt te helpen. De jury vindt het bewonderenswaardig hoe Desirée lokaal in drie verschillende politieke omgevingen opereert en ook landelijk actief is. Ze is een visionair die verder kijkt dan haar organisatie en haar rol weet te pakken in landelijke discussies.

Rob Keet

Rob Keet

Rob is als teamleider Grootschalige Opsporing bij de Nationale Politie een authentieke leidinggevende van de buitencategorie. Met zijn warme manier van leidinggeven weet hij zijn team van de eenheid Noord-Holland te motiveren om het beste resultaat te behalen. Rob toonde zich als een ware ‘Leider in Verbinding’ door in zijn werk consequent gemeenschappen van culturele minderheden te betrekken. In zijn visie om binnen de opsporing de verbinding naar buiten te zoeken, inspireert hij niet alleen zijn collega’s, maar is hij ook een rolmodel voor de politie. Mede door zijn visie en volhardendheid was hij niet alleen van betekenis in de zaak van Milica van Doorn, maar ook in vele andere cold cases.

Emine Özyenici (Overheidsmanager van het Jaar 2018)

Emine Özyenici (Overheidsmanager van het Jaar 2018)

Als directeur Informatievoorziening en Inkoop draagt Emine bij aan een digitaal toekomstbestendig Nederland. In deze tijd van constant verdergaande digitalisering wordt het steeds belangrijker om als overheid goed te kunnen opereren in de informatiemaatschappij. Dit vergt aanpassingsvermogen, de rol van Emine en haar team hierin is van groot belang. Als een ‘Leider in Verbinding’ heeft ze haar  van oorsprong intern gerichte directie zichtbaar gemaakt door naar buiten te treden en actief de verbinding op te zoeken waar dat niet vanzelfsprekend is. De jury is onder de indruk van de authentieke leiderschapsstijl van Emine en haar vermogen om partijen met verschillende belangen te overtuigen van het gezamenlijk belang. Emine is daarmee een rolmodel voor huidige en toekomstige leidinggevenden.